|
Minden évben főzünk kocsonyát. Tavaly intelligens kuktában készült két adagban:
A minap a hentesnél "harcoltam"😃 (feliratkoztam nagy könyörgésre, hátha mégis csak jutna...)
egy kis adag kocsonyának való körömért, farokért, mert nehezen lehet hozzájutni minőségi alapanyaghoz az ünnepek előtt.
Nagyon szeretem a kocsonyát, de csak a levét, vagy csak színhússal. Ebből viszont nem lesz rezgős kocsonya.
Így hát került bele két farok, négy köröm egy kiló comb, némi bőrke, másfél nagy fej fokhagyma, só. Párom főzte a kocsonyát hagyományosan tűzhelyen órákon át, hogy minél tisztább és ízletesebb legyen. Kettőnknek egyszerre sok lett, ezért üvegbe tettünk húst, kevés bőrt, és lét.
Ellában tartósítottam kézi beállításon 5 percig és megvártam, hogy elengedje magától a gőzt, ezzel elég idő maradt a megfelelő hőkezelésnek.
Karácsonykor nem kell kapkodnom a főzéssel, csak levesszük a kamrapolcról.
|
|
Hihetetlen, de eláll a kocsonya hónapokig, ha megfelelően, minden szabály betartásával tartósítjuk. A képen is látszódik, hogy gyönyörűen megdermedt a kocsonya. Nem használunk hozzá semmilyen zselésítő anyagot (zselatint), hiszen, ha megfelelő minőségű és mennyiségű alapanyagból főzzük, természetesen fog kocsonyásodni. Evés előtt, ha szükséges hűtőbe tesszük. |
A készételek házi tartósításának nagyon szigorú szabályai vannak, melynek utána olvashatsz az interneten.
Kérlek, hogy csak ezek ismeretében és szigorú betartásukkal, valamint a megfelelő eszközök meglétével fogj hozzá az elkészítésükhöz!
Az ételeket vagy rántás nélkül tartósítom, vagy rizsliszttel készítek rántást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése