2019. december 23., hétfő

Régimódi diótorta












Tészta:

10 db tojás
fél csomag sütőpor
citromhéj
pici só
5 púpozott evőkanál liszt
5 púpozott evőkanál dió

A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a cukrot, a csipet sót és habosra keverjük. Amikor már „kifehéredett” a tojás, akkor hozzáadjuk a lisztet és a diót. Jól összekavarjuk. A tojásfehérjét apránként adjuk a masszához és nagy mozdulatokkal összekavarjuk egyneművé. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük. Alul-felül sütéssel 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Felirat hozzáadása
Felirat hozzáadása



A nyáron eltett süteménybe való sárgabarack lekvárt használtam a tortához.


Amikor kihűlt a torta, háromfelé vágjuk, rumos baracklekvárral megkenjük az alsó két darabot.


Krém:

6 dl tej
3 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor

A krémhez a tejet egy lábasba öntjük, ebből a tejből egy keveset öntünk egy tálba, amiben simára keverjük a lisztet és a cukrot. A tejhez öntjük és felforraljuk állandó keverés mellett.
Hagyjuk teljesen kihűlni.


Amíg hűl az alapkrém, a vajat habosra kavarjuk 10 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A kihűlt krémet és a diót is hozzákeverjük a vajas krémhez és ezzel kenjük meg a tortát. 



Forrás:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése