Tészta:
10 db tojás
fél csomag sütőpor
citromhéj
pici só
5 púpozott evőkanál liszt
5 púpozott evőkanál dió
|
Felirat hozzáadása
|
Amikor kihűlt a torta, háromfelé vágjuk, rumos
baracklekvárral megkenjük az alsó két darabot.
|
Krém:
6 dl tej
3 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
A krémhez a tejet egy lábasba öntjük, ebből a tejből egy
keveset öntünk egy tálba, amiben simára keverjük a lisztet és a cukrot. A
tejhez öntjük és felforraljuk állandó keverés mellett.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
|
Amíg hűl az alapkrém, a vajat habosra kavarjuk 10 dkg
porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A kihűlt krémet és a diót is
hozzákeverjük a vajas krémhez és ezzel kenjük meg a tortát.
|
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése