2021. február 16., kedd

Gyöngyi leves lassúfőzőben

 




Tanyán nevelt gyöngyit szoktunk venni egyik kedves ismerősünktől. Ebből készül az ünnepi húslevesünk, amit lassú főzőben készítünk el, mert az íze utánozhatatlanul finom lesz.


A lassú főző használatának nagy előnye, hogy mindent egyszerre belekészítünk az edénybe (hús, zöldség, házi vegeta, fűszerek ízlés szerint) és hat-nyolc óra alatt elkészíti az ételt úgy, hogy rá sem kell néznünk, maximum egyszer. Első olvasásra borzasztó hosszúnak tűnik az idő, de nem fogyaszt sok áramot a főző.


High fokozaton szoktam a leveseket indítani és kb. két óra múlva átkapcsolom Low fokozatra. Közben minden más dolgomat, feladatomat el tudom intézni. Nem kell lehabozni a levest, egyszerre megfő minden alapanyag, de nem fő szét. 



Ebben az edényben a húslevesek erősebb színűek és aromásabbak lesznek, mint a fazékban tűzhelyen főtt levesek. 


Amíg főtt a leves, egy kovászos cipót is készítettem. A receptje már fenn van a blogon.


Természetesen a csiga tésztát külön főztem ki hozzá.
Végre rászántam magam, hogy saját készítésű csiga tésztát főzzek ehhez az ünnepi leveshez. Egy adagot sikerült is elkészítenem. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése