A töltelék hozzávalói 4 rúdhoz:
- 35 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg mazsola
- 4 ek. baracklekvár
- 1,5 dl tej
- reszelt narancshéj
- kicsi rum
- 10 dkg zöld dió lekvár
A diót leforrázom a tejjel és hozzákeverem a többi hozzávalót, majd mérlegen négyfelé osztom.
Kinyújtom a tésztát és megkenem óvatosan a töltelékkel. Feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A tészta lekenéséhez használt tojást szétválasztom. Először a sárgájával kenem le hosszanti irányba! Fél órát pihentetem így a beiglit, majd lekenem a fehérjével keresztbe!
Villával megszurkálom a tetejét és 180 fokon 40-50 perc alatt alul-felül sütéssel készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése