Kaptam ma egy kosár savanykás almát. Ezt ma még fel kell dolgoznom. Hogy mi
lesz belőle?
Nézz vissza holnap és meglátod!
A holnapból holnapután lett, de
elkészült végre.
Minden évben teszek el reszelt almát,
mert gyorsan lehet finom mese almást (vagy egyéb sütiket) sütni belőle télen
is.
Az alaposan megmosott és a hibás részektől megfosztott
almát héjastól lereszelem.
Ehhez a mennyiséghez fél csomag citromsavat
tettem.
4,5 kg tiszta mennyiség lett. Ehhez adtam 1,2 kg
kristálycukrot, 3 csomag narancsízesítésű vaníliás cukrot (sima is jó), három
teáskanál őrölt fahéjat és 30 dkg megmosott mazsolát. Jól összekevertem és
állni hagytam 2 órát.
A pihenéskor az alma levet engedett, elolvadt a
cukor is benne. Ezután jól kinyomkodtam a tenyeremmel az alma levét. Azért egy
kevés maradjon benne!
Csírátlanított üvegekbe töltöttem,
villával még belenyúltam az üvegbe és kicsit megmozgattam az almát, hogy a
levegő kijöjjön az üvegből. Lábasban kifőzött lapkával lezártam az üvegeket. 80
fokon 25 percig dunsztolom a befőzőautomatában.
A visszamaradt levet fel fogom használni
alma-banán-répa italhoz, addig a hűtőben pihen. Holnap azt is hozom Nektek!
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése