Cékla ital: A feldarabolt cékla felét lassú présen
átengedtem. A céklaléhez öntöttem fele annyi vizet és egy kevés cukorral ízesítettem, hogy szívesebben megigyuk a télen. Tettem hozzá egy kávéskanálnyi citromsavat. Csírátlanított üvegekbe töltöttem és csírátlanított kupakokkal zártam le a karos koronazáróval.
Ecetes reszelt cékla: A cékla másik felét lereszeltem, ehhez adtam a lassú présen átengedett céklahúst, öntöttem vissza a céklaléből egy kicsit. Ízlés
szerint cukrot kávéskanálnyi citromsavat és ecetet tettem hozzá, elkavartam,
csírátlanított üvegekbe töltöttem. Lezártam a tetejét csírátlanított
lapkával.
Lehet még fűszerezni őrölt köménnyel és babérlevéllel.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése