Hétvégén tárkonyos húslevest főztem Ellában burgonyagombóccal.
Minden hozzávalót belekészítettem a kuktába (leveszöldség, csirkemell, só, bors, tárkony, petrezselyemzöld, lestyán), felöntöttem vízzel és leves programon főztem.
Amikor kiengedte magától a gőzt, levettem a tetejét és kézi beállításon tető nélkül főztem készre a levest. Tejszínes, paprikás habarást tettem rá, ízesítettem tárkonyecettel.
Közben egy nagyobb krumplit a tűzhelyen vízben megfőztem, összetörtem, sót, petrezselyem zöldet, egy tojást, három evőkanál lisztet, szerecsendiót adtam hozzá, összekevertem és vizes kézzel gombócokat készítettem.
A fővő levesbe tettem a gombócokat és amikor feljött a tetejére a gombóc, elzártam Ellát.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése