2019. október 21., hétfő

Karalábé és karfiol leves alap








A téli hideg napokon, ha nincs kedvünk, vagy nem tudjuk, mit főzzünk, csak levesszük a polcról valamelyik levesalapot és befejezzük a főzést. Friss tavaszi ízeket varázsolunk az asztalra, amely a tartósítás során megőrizte a zöldségek vitamin tartalmát. Felbontás után a levével együtt használjuk fel a zöldségeket!


A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk. (Karfiol, karalábé, sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér a levelével együtt) Csírátlanított üvegekbe tesszük az előkészített zöldségeket. Felöntjük tisztított vízzel (rendes csapvíz is megfelel) és egy kávéskanál sót teszünk a tetejére. Hibátlan, csírátlanított lapkával lezárjuk. Befőzőautomatában 100 fokon 50 percig dunsztoljuk. Amikor a program lejár, kivesszük a forró üvegeket és hagyjuk kihűlni. Felcímkézzük és mehet a helyére.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése