2019. október 20., vasárnap

Ágis mese almás






A tésztához:
-          ½ kg liszt
-          1 cs sütőpor
-          csipetnyi só
-          15 dkg cukor
-          1 egész tojás + 1 tojás a lekenéshez
-          15 dkg margarin (zsír)
-          2dl tejföl
-          1 citrom reszelt héja
A lisztet, sütőport, cukrot, sót összekavarjuk egy tálban. A tojást a tejföllel elkeverjük és hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Beletesszük a szobahőmérsékletű margarint. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és egy fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A töltelékhez:
-          kb egy kg reszelt alma
-          vaníliás cukor
-          fél citrom leve
-          15dkg cukor
-          mazsola (elhagyható)
-          1 evőkanál fahéj
Minden hozzávalót összekeverek, hagyom, hogy az alma levet engedjen. Kézzel kinyomkodom.
A tésztát elfelezem. Egyik felét kinyújtom tepsi nagyságúra, beleteszem a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ráteszem egyenletesen elosztva a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtom és befedem vele a tölteléket.
Egy tojást összekavarok és megkenem vele a tészta tetejét.
Megszurkálom villával vagy hústűvel a tetejét, hogy sütés közben a gőz eltávozhasson a tésztából.
Előmelegített sütőbe teszem és alul-felül sütéssel 180 fokon megsütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése