-
1 egész tojás + 1 tojás a lekenéshez
A lisztet, sütőport, cukrot, sót összekavarjuk egy tálban. A
tojást a tejföllel elkeverjük és hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Beletesszük
a szobahőmérsékletű margarint. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és egy fél
órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Minden hozzávalót összekeverek, hagyom, hogy az alma levet
engedjen. Kézzel kinyomkodom.
A tésztát elfelezem. Egyik felét kinyújtom tepsi nagyságúra,
beleteszem a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ráteszem
egyenletesen elosztva a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtom és
befedem vele a tölteléket.
Egy tojást összekavarok és megkenem vele a tészta tetejét.
Megszurkálom villával vagy hústűvel a tetejét, hogy sütés közben
a gőz eltávozhasson a tésztából.
Előmelegített sütőbe teszem és alul-felül sütéssel 180 fokon
megsütöm.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése