Mostanában nem sütöttem kenyeret - nagy hiba. Tegnap viszont ismét hozzáfogtam. Öreg tésztát készítettem. Másnap ezt használtam a kenyér készítésénél. |
Amikor elkészült visszatettem a tálba, vízzel lespricceltem és hagytam egy órát kelni. |
Amíg kelt a kenyér egy jénai tálat lepermeteztem vízzel, rátettem a sütőpapírt és belehelyeztem a megmosott kelkáposzta leveleket. |
Megkelt a kenyér, látszanak a kis hólyagocskák a tészta tetején. Kitettem a tésztát a konyhapultra és az ujjaimmal kilapogattam a tésztát, hogy ne essen össze. |
Megformáztam a kenyeret és a kelkáposztára tettem. Ismét hagytam fél órát kelni. |
Szikével bevagdostam a tészta tetejét, ami azonnal szétnyílt. Vízzel lepermeteztem és rátettem a jénai tál tetejét. 210 fokos sütőben alul felül sütéssel 40 percig sütöttem.
|
70 perc után lekapcsoltam a tűzhelyet és kivettem a kenyeret egy rácsra, hűlni.
|
Gyönyörűen feljött a kenyér és laza, puha belsejű, kívül finom ropogós lett. A vágásoknál szépen kinyílt, az illata csodás... |
Nagyon finom, laza szerkezetű, ropogós héjú kenyér lett, összenyomásra azonnal visszaugrik a kenyér. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése