80 dkg burgonyát megpucoltunk, lereszeltük nagy lyukú
reszelőn. Megsóztuk,
hagytuk állni 10 percig. Kinyomkodtuk a levét.
|
Nagy fazékban vizet forraltunk, kevés sót tettünk bele,
kiszaggattuk a galuskát. Amikor megfőtt, leszűrtük.
|
Közben a gomolyatúrót egy tálba tettük, hozzáadtunk egy
dobozos tehéntúrót (így nem lesz olyan "erős" íze) és annyi tejfölt, hogy kenhető massza legyen, valamint egy
kevés sót. Jól összekevertük.
|
Füstölt mangalica szalonnát (Ízlés szerinti mennyiséget, de legalább 30 dkg) apróra vágtunk és kisütöttünk.
|
Előkészítettünk egy jénai tálat. A
galuskát összekevertük a túrós masszával és beleszedtük a tálba.
|
Rászórtuk a sült szalonnát a sztrapacska
tetejére és egy kevés sült zsírral meglocsoltuk.
Sütőben alul-felül sütéssel 200 fokon megsütöttük.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése