2020. január 2., csütörtök

Vargabéles





Itthon volt a párom, így ketten hozzáfogtunk sütni. 

Vargabéles készült. 

A tészta: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, kevés tejföl (amennyit a tészta felvesz), 4 evőkanál cukor, csipet só, 2 tojás sárgája. Ebből összeállítjuk a tésztát, ketté osztjuk, hűtőbe tesszük. 

30 dkg cérnametéltet tettünk a Tupperware főzőedényébe és 1,5 l forrásban lévő vízzel forráztuk le, melybe tettünk egy kevés olajat és pici sót. 


Elkészítettük a krémet: fél kg túrót, 15 dkg cukrot, 2 csomag citromos vaníliás cukrot, 3 dl tejfölt, 5-6 dkg olvasztott margarint, 5 tojás sárgáját és rumtopf- gyümölcsöt (rumos gyümölcs mazsola helyett) habosra kevertünk. 7 tojás fehérjét kemény habbá vertünk és hozzákevertük a krémhez, majd óvatosan hozzákavartuk a megfőtt cérnametéltet. 

A tésztát kinyújtottuk tepsi nagyságúra és beletettük a tepsibe. 

Ráöntöttük a tölteléket és a tetejére kinyújtottuk a másik adag tésztát. Villával megszurkáltuk, tojással megkentük és 190 fokon 45 perc alatt megsütöttük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése