Minden hozzávalót összekeverünk vagy kézzel dagasztjuk vagy gépben. (Nem kell felfuttatni a nyers élesztőt sem.)
Akkor jó, ha elválik az edény falától. Egy nagyon könnyű, puha, de nem ragadós tésztát kapunk. 50 percig kelesztjük - addigra a duplájára kel.
|
A megkelt tésztát hat egyforma részre osztjuk. tepsinagyságúra kinyújtjuk és megkenjük töltelékkel. Vigyázzunk a szélére. A két végét felhajtjuk és felsodorjuk a tésztát. Amikor mind a hat rúd elkészült összefonjuk őket hármasfonással. |
Kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a két fonatot. Egy egész tojást összekeverünk és azzal kenjük le a tetejét. Negyed órát hagyjuk pihenni. Addig előmelegítjük a sütőt.
|
A megkelt tésztát ismét lekenjük, mielőtt a sütőbe tesszük. Alul- felül sütéssel kb 35 perc alatt (tűpróbáig) sütjük készre 160 fokon. |
Amíg sül, isteni illatok lengik be a konyhát. |
Szeletelésnél kifolyik belőle a krémmé sűrűsödött töltelék. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése