Érett anyakovász (Reggel és este etetem: 15gr anyakovászhoz teszek 12gr szobahőmérsékletű vizet és 20gr réteslisztet) |
Érett öregtészta |
Öregtészta - használat előtt |
A kenyérsütés előtti délután dagasztógépben jól
összedolgozom a (autolizálok) 300gr 40 fokos vizet és 450 gr átszitált
fehér lisztet. Letakarva egy órát pihentetem.
|
Ismét kiveszem a tálból a konyhapultra és óvatosan csak ujjheggyel kinyomkodom, két oldalról behajtom és feltekerem. Tálba teszem, lefedem, fél órát pihentetem. |
A pihentetett tésztát a tálban hagyom és minden oldalról
alányúlva felhajtom a tésztát. Másfél órát ismét pihentetem a mikróban.
|
Rizsliszttel belisztezett szakajtóba teszem, letakarom, és egy éjszakát pihentetem a mikró sütőben.
|
A megkelt tésztát beteszem a felmelegített tepsibe, bevágom a tetejét és vízzel lespriccelem, betolom a sütőbe. 60-70 percig sütöm. |
Ajándékba készült kovászos kenyerem |
Ropogós, vékony héjú, nagyon jó állagú kenyérke lett. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése