A kapor nem a legkedvesebb fűszerem, de szárított formában elviselem. Ma egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, de ízletes süteményt készítettem
|
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- ízlés szerint szárított/friss kapor
- 50 dkg túró
Amikor elkészült a puding, hagytam kihűlni, azután összekeverten a túróval.
|
Ráteszem egyenletesen elosztva a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtom és befedem vele.
|
Egy tojást összekavarok és megkenem vele a tészta tetejét.
Megszurkálom villával vagy hústűvel, hogy sütés közben a gőz eltávozhasson a tésztából.
Előmelegített sütőbe teszem és alul-felül sütéssel 180 fokon megsütöm.
|
Sosem tudom megvárni, hogy kihűljön a sütemény, mert kíváncsi vagyok a belsejére, hogyan sült meg. Így történt ez most is. Még langyosan szeleteltem belőle ezért kicsit még lágy a töltelék, de az íze mennyei.
|
A túrós pite elég édes sütemény és egyébként sem szeretjük a porcukrot, ezért a süteményekre sosem szoktam tenni.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése