2020. január 6., hétfő

Farsangi fánk








Elkezdődött a farsangi időszak, ezért hoztam nektek egy nagyon könnyű és finom fánk receptet - én imádom. 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, fél liter tej, 6 tojás sárgája, 3 dkg élesztő, fél csomag sütőpor, 7 dkg vaj vagy Rama, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál rum, 1 cs vaníliás cukor, 1 mokkáskanál só, 1 citrom reszelt héja, mazsola. 

Az élesztőt megfuttatjuk kis cukorral a tejben. A lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, elkeverjük, mélyedést készítünk, a liszt közepébe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megolvasztott vajat, és a többi hozzávalót, jól kikeverjük a tésztát. 

Nagyon szeretem a Tupperware tálat- tudom, hogy nem ez a kelesztője, de ez is ledobta a tetejét a keléskor. Ha megkelt a tészta kiborítom a táblára, kicsit átgyúrom és kinyújtom ujjnyi vastagra. Kiszaggatom és hagyom kelni. (Lisztet nem szoktam használni, mert a szilikon táblára nem ragad rá a tészta, és a kezemre sem.) 




Bő, forró olajban sütöm. Először fedő alatt, aztán megfordítom és fedő nélkül sütöm tovább.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése