2019. december 23., hétfő

Zöld dióval töltött zserbógolyó









Nem teszek el minden évben zöld dió befőttet, mert rengeteg munka van vele, de a kamrapolcon csücsül még néhány üveg a zöld dió lekvárok mellett.


Sárgabarackból viszont tettem el a nyáron süteménybe való – keményebb baracklekvárt. Ezek a kincsek ma jól jöttek a zserbógolyó készítésénél.


15 dkg kekszmorzsát összekeverünk 10 dkg darált dióval és 20 dkg keményebb baracklekvárral.


Felbontottam egy zöld dió befőttet. Félbevágtam a karikákat és ezt tettem a golyók közepébe.
Hagyjuk egy kicsit a hűtőben dermedni.



Közben elkészítjük a csoki mázat, gőz fölött megolvasztunk egy tálban 1 evőkanál étolajat 15 dkg bevonó csokoládét, majd amikor már simára olvadt, hozzáadunk még 5 dkg bevonó csokoládét. Szép fényes mázat kapunk. Ebbe forgatjuk bele a golyókat és egy rácsra szedjük. Amikor már kicsit „száradt”, tálcára tesszük.



A tetejére darált diót és karácsonyi dekor- cukrot szórunk és hideg helyen megdermesztjük a mázat.
Gyorsan kész van és nagyon mutatós az ünnepi asztalon.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése