Nem teszek el minden évben zöld dió befőttet, mert rengeteg munka van vele, de a kamrapolcon csücsül még néhány üveg a zöld dió lekvárok mellett. |
Sárgabarackból viszont tettem el a nyáron süteménybe való – keményebb baracklekvárt. Ezek a kincsek ma jól jöttek a zserbógolyó készítésénél. |
15 dkg kekszmorzsát összekeverünk 10 dkg darált dióval és 20 dkg keményebb baracklekvárral.
|
Felbontottam egy zöld dió befőttet. Félbevágtam a karikákat és ezt tettem a golyók közepébe.
Hagyjuk egy kicsit a hűtőben dermedni.
|
A tetejére darált diót és karácsonyi dekor- cukrot szórunk és hideg helyen megdermesztjük a mázat.
Gyorsan kész van és nagyon mutatós az ünnepi asztalon.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése