2019. december 26., csütörtök

Aranyló tyúkhúsleves lassú főzőben






....ha vasárnap, akkor húsleves -

....ha ünnepnap, akkor is húsleves -
....ha betegek vagyunk, akkor is húsleves...jó magyar szokás szerint.



Azt mondják, a húsleves akkor finom, ha lassan és sokáig főzzük. Ebben az edényben mindkettő teljesül. 



A lassú főző betétedényébe egyszerre tesszük a feldarabolt tyúkot, a leveszöldségeket és az ízesítőket, fűszereket. Nem kell lehabozni és nem fő szét benne több óra alatt sem a zöldség. Hihetetlen, de így van. (Hozzávalók: 1 egész tyúk, 2 kisebb vöröshagyma, 3 nagy gerezd fokhagyma, fél zeller, 1 karalábé, petrezselyem zöld, szárított petrezselyem-lestyán-tárkony keverék, 3 nagyobb sárgarépa, 3 nagyobb zöldség, 4 szem burgonya, só, bors)

Elindíthatjuk késő este és reggelre kész lesz az ebédünk, vagy hajnalban és délben tálalhatjuk egészséges és ízletes ebédünket.


Fedő alatt főzzük a levest "High" fokozaton 7 órát. 


A lassú főzőben főtt étel íze mennyei, tartalmas, gyomorkímélő.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése