Ezt a sós süteményt minden szilveszterkor elkészítem, mert nagyon könnyű, gyors és ízletes.
Saját tésztát használok hozzá, de ha bolti leveles tésztából készítjük, még gyorsabban kész van.
|
Egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágunk és kevés olajon megdinszteljük. |
Kb. 3 dl tejfölt összekeverünk ízlés szerint borssal és egy pici sóval. Teszünk hozzá mustárt. |
A káposztaágyra ráhelyezzük a virsliket. |
A tészta két szemben lévő sarkát egymásra húzzuk a virsli fölött és fogpiszkálóval rögzítjük, hogy sütés közben ne nyíljon szét. A tetejét megkenjük tojással. |
Megszórjuk reszelt sajttal. |
A tepsit nem szükséges kikenni, mert a vajas tészta nem fog leragadni. 180 fokon sütöm alul-felül sütéssel, amíg megpirul a tészta. |
Amikor kisült, még forrón kivesszük belőle a fogpiszkálót, hogy a tészta ne törjön össze. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése