2019. december 21., szombat

Halas penne Ágis szószban







Karácsony előtt a sok-sok teendő közepette néha csak "összedobunk valamit gyorsan", hogy tudjunk enni. Ez a tészta gyakran kerül az asztalunkra egy pohárka rosé borral, mert ízletes, különleges, laktató, néhány perc alatt kész van és jókat beszélgetünk mellette. 


Az alapreceptet a páromtól tanultam, amit kiegészítettem egy kis ezzel-azzal. 

Hozzávalók 4 személyre: 

- 1 tonhalkonzerv napraforgóolajban

- 1 füstölt sprotni olajban

- 1 csemege kukorica konzerv
- 3dl főzőtejszín
- 1 kisebb vöröshagyma
- só
- bors
- petrezselyem
- majoránna
- 1 csomag penne tészta

Elkészítése: 


Kifőzzük sós vízben a penne tésztát. Közben az apróra vágott vöröshagymát beletesszük a serpenyőbe/ wokba és egy pici olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kétféle halkonzervet. Pároljuk még egy kicsit, majd hozzáöntjük a kukoricakonzervet is. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a főzőtejszínnel. Hozzáadjuk a szárított majoránnát ízlés szerint és a szárított petrezselymet.


Az egészet összeforraljuk és hozzáadjuk a felaprított nyers vagy fagyasztott petrezselyemzöldet.
Egyet forralunk rajta és elkészült a halas szószunk.



Utolsó lépésként hozzákeverjük a tésztát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése