Évek óta ez a "legkedvencebb"
kenyerem.
Nagyon laza, könnyű bélzet és roppanós héj.
Eleinte csak a tűzhely sütőjében sütöttem kenyeret, aztán megvettem az első kenyérsütőmet és imádtam benne kenyeret sütni. Abból az időből való ez a recept - saját ízlésre igazítva.
|
Hozzávalók:
3 dl víz, 2 evőkanál margarin, 1 kiskanál cukor, fél tasak burgonyapehely (vagy két szem főtt, áttört burgonya), 1 teáskanál só, 54 dkg búzaliszt, 1 cs porélesztő - dagasztáskor én még öntöttem hozzá egy kevés vizet, néha ízesítem szárított petrezselyemlevéllel.
|
|
Először a sót feloldom a vízben és beleöntöm a tartályba. Hozzáteszem a szoba hőmérsékletű margarint, a cukrot. Beleöntöm a lisztet, rá a burgonyapelyhet és a tetejére kerül a porélesztő. Fontos a sorrend! Ha főtt burgonyából készítem, akkor a vízzel és sóval keverem el.
|
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése