2019. december 28., szombat

Sólet







Finom, tartalmas egytálétel. 

Kétféleképpen készítettem. Egy adagot vaslábasban a tűzhelyen, egyet pedig később kuktában.

Ezen a képen az elkészült sólet vaslábasban.



Ezen a képen a kuktába előkészített sólet, főzésre vár.

Hozzávalók: 3 evőkanál zsír, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 kanál rizsliszt (készétel tartósításnál ez a liszt használható), 2 evőkanál pirospaprika, füstöl tarja, császár szalonna, őrölt bors, fokhagyma ízlés szerint, 1 cs bab, só nem kell bele, mert a füstölt hús sós

Elkészítés: A füstölt tarját kis időre beáztatom vízbe, mert nagyon sós. A kukta betétedényébe teszem a hozzávalókat, összekeverem, vízzel felöntöm, hogy egy ujjnyival ellepje a babot.


Főzés: Ella bab program




Tartósítás:
 kézi beállítás 5 perc.



A készételek házi tartósításának nagyon szigorú szabályai vannak, melynek utána olvashatsz az interneten. 

Kérlek, hogy csak ezek ismeretében és szigorú betartásukkal, valamint a megfelelő eszközök meglétével fogj hozzá az elkészítésükhöz!



Az ételeket vagy rántás nélkül tartósítom, vagy rizsliszttel készítek rántást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése