2019. november 22., péntek

Kocsonya - üvegben is







A készételek házi tartósításának nagyon szigorú szabályai vannak, melynek utána olvashatsz az interneten. 

Kérlek, hogy csak ezek ismeretében és szigorú betartásukkal, valamint a megfelelő eszközök meglétével fogj hozzá az elkészítésükhöz!

Kocsonya konzerv?!





Üvegben? Hogyan? Nem létezik! 
Pedig de..!
Mióta Ellát megvettem csodákat készítek! 





A kocsonyának való körmöt, színhúst, sok bőrkét, néhány zöldséget, sok fokhagymát, sót beletesszük a kukta betétedényébe. Én kettőt vásároltam, így egyszerre el tudom készíteni az ételt főzéshez. 



Felengedjük vízzel maximum az edényen lévő jelzésig. Belehelyezzük a kuktába és inashús programon megfőzzük.





Elkészült a kocsonya. A tartósítani kívánt adagból a csontot kiszedjük, és az üvegekbe tesszük a bőrkét, a színhúst, a csontról lefejtett bőrös húst. rászedjük a kocsonya levet. Ízlés szerint lehet készíteni olyan sűrűre, ahogy szeretnénk. Ez volt az első próbálkozásom, így ebbe még kevés husi van. 
Ellában (intelligens kuktában) tartósítottam. Három 7,2 - es üveg fér bele. Az üvegek alá teszek egy törlőkendőt összehajtva, azután beleteszem egy-egy kendőbe téve az üvegeket, így nem koccannak össze. Az üvegek jó feléig öntöm vízzel a betétedényt és teszek bele egy pici ecetet, hogy csillógóak maradjanak az üvegek. Kézi beállításon 5 percig tartósítom. Amikor magától elengedi a gőzt, akkor kiszedem az üvegeket a kuktából. 
Hihetetlen, de igaz! Ilyen lesz a konzerv kocsonya. Hónapokig eláll a kamra polcon, nem kell hűtőben tárolni. Mielőtt enni szeretnénk, betesszük a hűtőbe. Télen, kora tavasszal a kamra polcról levéve máris ehető.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése