Elkészült a kocsonya. A tartósítani kívánt adagból a csontot kiszedjük, és az üvegekbe tesszük a bőrkét, a színhúst, a csontról lefejtett bőrös húst. rászedjük a kocsonya levet. Ízlés szerint lehet készíteni olyan sűrűre, ahogy szeretnénk. Ez volt az első próbálkozásom, így ebbe még kevés husi van.
Ellában (intelligens kuktában) tartósítottam. Három 7,2 - es üveg fér bele. Az üvegek alá teszek egy törlőkendőt összehajtva, azután beleteszem egy-egy kendőbe téve az üvegeket, így nem koccannak össze. Az üvegek jó feléig öntöm vízzel a betétedényt és teszek bele egy pici ecetet, hogy csillógóak maradjanak az üvegek. Kézi beállításon 5 percig tartósítom. Amikor magától elengedi a gőzt, akkor kiszedem az üvegeket a kuktából.
Hihetetlen, de igaz! Ilyen lesz a konzerv kocsonya. Hónapokig eláll a kamra polcon, nem kell hűtőben tárolni. Mielőtt enni szeretnénk, betesszük a hűtőbe. Télen, kora tavasszal a kamra polcról levéve máris ehető.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése