házi kenyérből készült
morzsában forgatva gyümölcsszósszal tálalva
Túró gombóc:
Hozzávalók: 25 dkg túró, 2db tojás, 3 dkg vaj vagy margarin, egy csipet só, 5dkg búzadara, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor vagy citromhéjas vaníliás cukor
Elkészítés: A túrót villával összetörjük, a tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és sóval, vajjal kikavarjuk, hozzáadjuk az összetört túrót, a búzadarát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként óvatosan hozzákavarjuk a túrós masszához. Hűtőben egy órát pihentetjük.
A morzsában forgatáshoz: 5 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál olaj, pár csepp víz
A morzsát az olajjal serpenyőbe tesszük és állandóan kavargatva aranybarnára megpirítjuk. Amikor kész, pár csepp vízzel meglocsoljuk, lefedjük. Néhány perc múlva megkavargatjuk.
A masszából gombócokat formázunk vizes kézzel és lobogó vízbe tesszük. A vízbe tegyünk egy csipet sót. Amikor a gombóc megfőtt, feljön a víz tetejére, kiszedjük. Beleforgatjuk a morzsába és tányérra tesszük.
|
A gyümölcsszószhoz: éppen aktuálisan érő gyümölcsből
vagy befőttből ízlésünknek megfelelő mennyiségű gyümölcsöt akár vegyesen is
tehetünk egy fazékba, kicsit összeforraljuk, teszünk hozzá vaníliás cukrot,
csipet sót, cukrot vagy mézet ízlés szerint. Tehetünk hozzá egy evőkanál
dzsemfixet, vagy zselatint és forralunk egyet rajta. Ha kihűlt tálalhatjuk.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése