Eléggé megszenvedtem a kovászkészítéssel. Másnak talán
egyszerűbb volt, de én háromszor fogtam hozzá, mire ide jutottam a
kovászneveléssel.
|
Az érett rozskovászomból kivettem 15 dkg-ot és 2 dl vízzel alaposan eláztattam.
|
Amikor kész lett, hozzáadtam 20 dkg lisztet és jól elkevertem. Az edényt lezártam és éjszaka hagytam kelni.
|
Reggel hozzáadtam 4 dl vizet. Jól elkevertem és beleöntöttem a kenyérsütő formaedényébe.
Rászórtam 70 dkg fehér lisztet és a tetejére 2,5 dkg sót. Normál programon sütöttem.
|
10 percre betettem a villanysütőbe grill fokozatra, hogy a teteje egy pici színt kapjon.
Elég laza lett a bélzete.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése