 |
Megéheztem a lángosra, de egyedül vagyok itthon és rengeteg dolgom van. Gyorsan fél adagot készítettem, de olyan hólyagos lett a dagasztás során, hogy egy pici pihentetés után már sütöttem is belőle néhányat. A megmaradt tésztát lefedtem és betettem a hűtőbe. Reggel sütöttem meg. Gyorsan, könnyen elkészül és nagyon finom ropogós, belül laza kenyértészta állagú. |
 |
Hozzávalók:
- 1 dl joghurt/kefír
- 1 dl tej
- 3/4 cs szárított élesztő
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg kenyérliszt/finomliszt
- 1 evőkanál mákolaj/étolaj/olívaolaj
|
 |
A só és az olaj kivételével az összes hozzávalót beletettem a dagasztótálba. Összekevertem, dagasztottam, majd beleszórtam a sót és beleöntöttem az olajat. Tovább dagasztottam. Éjszakára a hűtőbe tettem, reggel forró, bő olajban sütöttem.
|
A tészta nagyon híg, olajos kanállal szaggattam a serpenyőbe és egy kicsit lelapogattam, hogy jobban elterüljön.
 |
Forró olajban ízlés szerint világosra vagy sötétebbre sütjük.
|
 |
Fokhagymás - sós tejföllel kentem meg a tetejét és reszelt sajtot szórtam rá. |
 |
A lángos mellé gyümölcsteát készítettem belefacsartam egy fél narancs levét és egy kevés citromlét és mézet tettem bele. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése