Ritkán fogok hozzá a tallér sütéséhez, mert rendkívül időigényes, de mindent megér, mert zamatos ropogtatni való készülhet a család örömére.
A sajtot lereszelem egy tálba. |
A tésztát kiszaggatom a mérőforma segítségével; kisebb diónyi nagyságú gombócok legyenek. |
Tálcára halmozom a tésztát. Van, amikor csak fél adagot gyúrok be, vagy ha nem akarom egyszerre kisütni, másnapig a hűtőben eláll. Ilyenkor letakarom, hogy ne száradjon ki a tészta. |
Gáztűzhelyen sütöm nagy lángon. Előtte felmelegítem a sütővasat és az első tészta sütése előtt teszek bele egy pici zsiradékot. Nekem ez az egy gombócos formám van már vagy harminc éve. |
Ízlés szerint kisebb-nagyobb tallérokat lehet benne sütni. Amikor szétterül benne a tészta megfordítom a másik oldalára, majd egy tálba kiborítom. |
Nagyon sokáig elálló csemege. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése