A cseresznyét/meggyet leszárazom,
alaposan megmosom. Kimagozom. Vettem a hétvégén egy meggymagozót, kicsit
gyorsabban haladtam a munkámmal. Beletettem a gyümölcsöt egy nagy tálba és
ahány kg a gyümölcs körülbelül annyi cukrot tettem hozzá és kilónként egy kávéskanál citromsavat. Jól összekavartam, vigyázva, hogy a gyümölcs ne törjön. Letakartam
és hagytam, hogy levet engedjen. Körülbelül három óra múlva csírátlanított üvegekbe szedtem
lyukacsos kanállal a gyümölcsöt, csak annyi lével, ami szedéskor maradt rajta.
Lezártam az üvegeket. A megmaradt szirupot jól összekevertem és beleszedtem
üvegekbe. Koronazáróval lezártam. A befőző automatába tettem az üvegeket és 80
fokon 20 percig dunsztoltam. Amikor lejárt a program, kiszedtem az üvegeket.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése